Min stad

Ville bara sukta er lite med en bild jag tog på vägen hem från tramen idag efter att jag slutade skolan. Nu: långhelg, fest och minimalt med plugg.
 

'This is my idea'

Äntligen börjar skolan lugan ner sig lite. Nu är 2 av 3 presentationer presenterade och idag är första dagen av vår kommande långhelg. Tänkte bara dela med mig utav en av mina kurser som jag strugglat med den här semestern, 'Information Systems for Services Industries' heter den. Det är verkligen så kul när man märker hur man utvecklats. Den här kursen var den jag tyckte var allra svårast i början av terminen och kommer ihåg att jag alltid var så nervös när jag skulle till just de här lektionerna, för jag tyckte inte först att jag förstod nått, men det visade sig att det gjorde jag ju visst. Kursen går in på djupet av humanity and business, men framför allt handlar den om technology. Så nu efter testerna och presentationen har vi fått i uppgift att skapa en business idea, vilket var det min presentation handlade om. Det jag ska göra är att komma med min egna business ide och göra en hemsida. Här är modellen av min hemsida som jag ska skapa:
Min business idea handlar om att skapa sköna bachelor-packages. Men här i Aussie heter det hens and stags parties istället för bachelor. (Hens = möhippa, stags= svensexa)
Sidan är inte klar på långa vägar, då vi inte kommit igång med uppgiften ännu. Men får hoppas på att slutresultatet blir bra!
 

Back on track

I lördags efter Minis sista exam fick vi äntligen dra på oss klackarna och ta oss ut på stan. Vi började med lite drinkar hemma hos oss tillsammans med Vickan, sen blev det en snabbis till Avenue innan vi hamnade på Shooters.
 

Braids

Do sweet braids give you sweet dreams? 
I think so...

Friday jog

Idag hade jag min mid-exam, sen åkte jag hem och tjatade ut Mini på en joggingtur. Efter det drog vi ihop favoriträtten - stekt kyckling med hemgjorda sötpotatispommes och guacamole. Resten av kvällen har vi tagit det lugnt och Emelie har förberett sig lite inför sin exam imorgon.

Internationella Syskondagen

Idag är det Internationella syskondagen, och då ville jag bara påminna mina syskon om hur mycket de betyder för mig, hur mycket jag saknar dom och hur mycket jag älskar dom. Så glad att just ni är mina syskon.
Skulle inte kunna föreställa mig en värld utan er. You Rock!

Pause

Tog en liten paus i pluggandet och myste ner oss i sängen med Dirty Dancing.
och maltesers...

Make a wish

Fick de här supersöta askarna utav Adem idag. Varje ask innehåller ett halsband och en mussla. I musslan ligger det en pärla som man ska stoppa i halsbandet. Pärlan kan vara vit, krämfärgad, persikofärgad, lila eller svart och varje färg har sin egen betydelse. Men innan man öppnar musslan ska man önska sig något, och förhoppningsvis går önskningen i uppfyllelse.
1. Make a wish and open the mollusk.
 2. Pick up the wish pearl.
3. Pull out necklace and open the pendant.
4. Put in the pendant and it is ready to wear.

Pluggeliplugg

Idag hade Mini sin första mid-exam och då passade jag på att gå ner och lägga mig vid poolen och plugga lite. Just nu är vi inne i en riktig tenta-period och har väldigt mycket att göra i skolan. Så därför har vi bestämt oss att fokusera lite extra på plugget de här kommande veckorna. Visst är det lite jobbigt med plugg, men oavsett det, så lever vi det drömmigaste livet och har det obeskrivligt bra!
Man har ju haft det värre om man säger så.
 

Bumbles café

Min lediga torsdag startade på favoritcafét Bumbles med en god frukost (en F.A.T feta, avocado, roasted tomato on panya sourdough för att vara exakt) och lite plugg. Sedan mötte jag upp Mini på Woolworths för att inhandla vår veckomeny. Riktigt nice att vi har kommit igång med matlagningen här hemma och slipper äta ute allt för ofta. Sen att få vara lite ekonomiska på köpet skadar inte heller. Vi börjar känna oss lite som Pappa Dan och Hushållet på Mossvägen, skriver lappar, planerar och har oss hahah.
Nu ska vi ta en löptur runt vårat Paradise!

Amanda & Emelie

På söndagen när vi vaknade ringde Vickan och bjöd med oss till Robina's shoppingcenter. Var så mysigt med lite girltime och shopping. Hem fick vi med oss lite byxor från Zara och de här superfina lamporna som vi gått och suktat på ett tag.
 
 
 

Avenue

I lördagskväll tog jag och mini en sväng till favvobaren Avenue. Vi hade så himla roligt och nu när vi börjat hänga där så ofta har vi lärt känna personalen. Slutade med att vi drog fram några egna drinkrecept åt bartenderna, vilket självklart blev en succé när duon slog till haha.
Nu ska vi fokusera på plugget den här veckan och sedan får vi belöna oss till helgen igen.

RSS 2.0